Львівський портал

Через скажену корову у селах біля Червонограда почали масову вакцинацію

У чотирьох селах поблизу Червонограда почали масову вакцинацію всіх домашніх тварин та великої рогатої худоби після загибелі корови через сказ. Про це Львівському порталу повідомили у Червоноградській міськраді.

9 вересня в одному з хуторів села Сілець померла корова. Результати лабораторного дослідження підтвердили у тварини сказ. Щоб запобігти поширенню хвороби, її утилізували на відповідному підприємстві, а контактних людей відразу вакцинували.

Крім того, з 10 вересня стартувала профілактична вакцинація від сказу всіх домашніх тварин і великої рогатої худоби в селах Сілець, Межиріччя, Гірник та Городище. Всіх місцевих мешканців просять тримати собак та котів на прив’язі або у вольєрах, аби запобігти поширенню хвороби.

Водночас усім жителям громади, які мають домашніх улюбленців, нагадують, що  провести профілактичну вакцинацію від сказу можна безкоштовно у Червоноградській міській державній лікарні ветеринарної медицини (вул. Козацька, 4) з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00, в суботу – 10:00 -13:00.

При виявленні підозри на сказ всіх закликають звертатись у ветлікарню або в управління Держпродспоживслужби у Червонограді (вул. Паркова, 2-А).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-10 13:31:54