Україна і світ

Через поразки Путіна українців чекає жахлива зима – Столтенберг

Президент РФ Володимир Путін через поразки своєї армії в Україні відповідає більш жорстокими ракетними ударами по цивільній інфраструктурі. За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, це є жахливим початком зими для українців.

Про це повідомляє Sky News.

Столтенберг наголошує, що ракетні удари по містах та цивільній інфраструктурі позбавляють українців тепла та їжі.

Він також наголосив, що миру у світі не буде, якщо переможе Росія. Україна є жертвою агресії, тож НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

– Ціна, яку ми платимо, – це гроші, а ціна, яку платить Україна – це кров. Якщо ми дозволимо Путіну перемогти, ми всі заплатимо набагато вищу ціну. Якщо Путін та інші авторитарні лідери побачать, що силою можна досягати мети, вони знову використають її, і це зробить світ небезпечнішим. Ми будемо в більшій небезпеці, – заявив Столтенберг.

А ще генсек НАТО розповів, що на зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Бухаресті звернеться до союзників із проханням збільшити нелетальну допомогу Україні: пальне, медичне забезпечення, зимове обладнання та засобів для боротьби з безпілотниками.

ООН наголошує, що мільйони українців страждають від надзвичайних труднощів після ударів по інфраструктурі.

З жовтня внаслідок ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури загинуло щонайменше 77 мирних жителів. Мільйони людей опинилися у жахливих умовах життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше перша леді України Олена Зеленська розповіла, що українці задля кращого майбутнього готові терпіти складнощі кілька років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-25 16:26:07