Україна і світ

ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян — Мінцифри

Ілюстративне фото

Знаменитий ChatGPT тепер доступний в Україні. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він зазначив, що команда Мінцифри довго працювала над цим рішенням — «офіційні листи, дзвінки та зустріч з керівництвом».

Довідково. ChatGPT — це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений лабораторією OpenAI. Прототип програми випустили в листопаді 2022 року, а нині вона може працювати з текстом, програмним кодом, формулами та числами — генерувати все, що зададуть чат-боту. Лише за перші два місяці роботи кількість активних користувачів ChatGPT перевищила 100 мільйонів, що стало історичним рекордом серед користувацьких програм.

«Нарешті нам вдалося виправити несправедливість, — йдеться в повідомленні Міністра. — Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих росією територіях. Щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян».

Чат-бот розповів, що він знає про інформаційне агентство АрміяInform

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Михайло Милованов подякував компанії OpenAI за «правильне та цілком логічне рішення». «Країна, яка бореться за свободу та прогрес, точно має право на доступ до революційних технологій», — написав Міністр цифрової трансформації України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-19 03:24:05