Україна і світ

Чашушулі: рецепт приготування покроково | Здоров’я

Рецепт чашушулі – неймовірно ароматної та апетитної страви грузинської кухні, не складний у приготуванні.

Чашушулі – це вишукана страва, що поєднує в собі багатий смак м’яса, свіжість овочів та аромати приправ. Поглибмося у світ грузинської кухні, щоб дізнатися більше про цю смачну та красиву страву.

В класичному рецепті приготування чашушулі використовують телятину, але, за бажанням, можна взяти й інше м’ясо до вашого смаку (яловичину, баранину, свинину або м’ясо птиці).

Зараз дивляться

М’ясо спочатку смажать до приємного кольору, а потім тушкують з овочами та духмяними спеціями.

Як готувати чашушулі за класичним рецептом, які спеції та прянощі використовувати та яких загальних порад дотримуватися – читайте в матеріалі.

Щоб страва вийшла з неперевершеним автентичним смаком, замість звичайної каструлі використайте глиняний посуд.

Чашушулі рецепт покроково

Основними овочами для приготування цієї страви є помідори, цибуля, часник та солодкий перець. Зі спецій, окрім солі та чорного меленого перцю, можна у страву додати мелений коріандр, перець чилі та суху аджику. Із зелені експерти рекомендують використовувати кінзу. Але якщо вона вам не до смаку, її можна замінити на петрушку або кріп.

Інгредієнти:

  • телятина без кістки (грудинка або гомілка) – 1-1,5 кг
  • помідори (м’ясисті, червоні) – 4 шт.
  • болгарський перець – 1-2 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • часник 3-4 зубки
  • томатна паста 1-2 ст. л.
  • сіль – 2-3 ч. л.
  • мелений чорний перець – 1/4 ч. л.
  • мелений коріандр, хмелі-сунелі, суха аджика – по 1 ч. л. (без гірки)
  • зелень до смаку – 1 пучок
  • олія або жир – для смаження

Як готувати чашушулі:

  1. М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки.
  2. Усі овочі промиваємо. Цибулю чистимо та нарізаємо тонкими півкільцями. М’якоть болгарського перцю та помідори нарізаємо кубиками. Часник пропускаємо через прес.
  3. У сковороді розігріваємо олію або жир, викладаємо м’ясо і смажимо, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
  4. М’ясо перекладаємо у глиняний горщик. А на олії чи жирі, що залишився, смажимо овочі. Спочатку викладаємо цибулю і смажимо 5-6 хвилин.
  5. Потім викладаємо помідори та солодкий перець, тушкуємо 5 хвилин.
  6. Всипаємо у сковороду усі спеції, додаємо томатну пасту. Готуємо ще близько 2-3 хвилин.
  7. Заправлені овочі перекладаємо у горщик до м’яса. Вливаємо 1 склянку воді та доводимо на плиті до закипання.
  8. Потім глиняний горщик накриваємо кришкою і готуємо чашушулі в духовці за 190-200 °С близько 1 години 20 хвилин.
  9. За 5-10 хвилин до закінчення приготування додаємо зелень та перемішуємо.

Подаємо приготовлений за цим рецептом чашушулі з вареним розсипчастим рисом або картоплею, тонким лавашем та грузинським вином.

Фото: Depositphotos

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-19 11:40:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин