Час для їжі: вчені показали, коли організм найкраще спалює жир

Вчені Brigham and Women’s Hospital, найбільшої університетської клініки в Гарвадській медичній школі, представили докази того, що час прийому їжі — важливий фактор в боротьбі із зайвою вагою.
– У цьому дослідженні ми задалися питанням: чи має значення час, в який ми їмо, коли все інше залишається незмінним, – зазначила автор Ніна Вуйович.
Дослідники попросили 16 пацієнтів з надмірною вагою, яких розділили на дві групи, їсти в точності за двома графіками: з прийомом їжі на початку дня і приблизно на чотири години пізніше протягом дня.
Наприклад, учасник першої групи міг їсти приблизно о 9.00, 13.00 і 17.00, другої групи — о 13.00, 17.00 і 21.00.
Учасники реєстрували свій голод і апетит. Дослідники ж збирали зразки крові, рівні температури тіла і витрати енергії, а також зразки жирової тканини у деяких добровольців.
Було встановлено, що учасники, які їли вранці на чотири години пізніше, були більш голодні, повільніше спалювали калорії і мали зміни в організмі, які сприяли накопиченню жиру.
Відзначається, що генетичні тести також показали, що накопичення жиру супроводжувалося більш пізнім прийомом їжі.
Вчені Brigham and Women’s Hospital, найбільшої університетської клініки в Гарвадській медичній школі, представили докази того, що час прийому їжі — важливий фактор в боротьбі із зайвою вагою.
– У цьому дослідженні ми задалися питанням: чи має значення час, в який ми їмо, коли все інше залишається незмінним, – зазначила автор Ніна Вуйович.
Дослідники попросили 16 пацієнтів з надмірною вагою, яких розділили на дві групи, їсти в точності за двома графіками: з прийомом їжі на початку дня і приблизно на чотири години пізніше протягом дня.
Наприклад, учасник першої групи міг їсти приблизно о 9.00, 13.00 і 17.00, другої групи — о 13.00, 17.00 і 21.00.
Учасники реєстрували свій голод і апетит. Дослідники ж збирали зразки крові, рівні температури тіла і витрати енергії, а також зразки жирової тканини у деяких добровольців.
Було встановлено, що учасники, які їли вранці на чотири години пізніше, були більш голодні, повільніше спалювали калорії і мали зміни в організмі, які сприяли накопиченню жиру.
Відзначається, що генетичні тести також показали, що накопичення жиру супроводжувалося більш пізнім прийомом їжі.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-09 12:33:23