Україна і світ

Центр протидії дезінформації про деякі західні ЗМІ, що поширюють російські наративи

Центр протидії дезінформації на своїй офіційній сторінці у Facebook інформує про те, як обговорюють Україну в одному із західних ЗМІ.

Зокрема, американське видання The American Conservative публікує дезінформацію, начебто США вважає, що конфлікт в Україні завершиться перемогою росії та встановленням її умов миру. Автор статті стверджує, що метою Байдена є не перемога України, а «знекровлення» росії, заради чого він і жертвує життями українців.

Це видання не вперше поширює тотожний російському наратив про втручання США в російсько-українську війну, звинувачуючи Байдена, а не путіна у розв’язанні конфлікту.

Російські ЗМІ, посилаючись на американське видання Bloomberg, стверджують, що якщо війна в Україні затягнеться, то американці перестануть отримувати від цього вигоду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Автор статті продовжує тему «обезкровлення росії» руками українців як однієї з уже здійснених цілей США. А російські ЗМІ додають наратив «отримання усієї можливої матеріальної вигоди американськими чиновниками від конфлікту в Україні».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-08 02:25:25