Україна і світ

Це остання зима, коли Росія зможе тиснути на ЄС газом – Галущенко

Ця зима буде останньою, коли Росія зможе шантажувати країни Європейського Союзу своїм газом.

Про це у Брюсселі заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Він наголосив, що важливо якнайшвидше позбутися залежності від газу РФ.

– Головна мета – припинити отримувати газ із Росії. Я думаю, що це остання зима, коли Росія зможе чинити тиск на ЄС, використовуючи газ. Я в цьому впевнений. Звісно, потрібен час, щоб диверсифікувати постачання, і, звісно, є низка питань. Але те, що ми бачимо, і те, з чим ми вже зіткнулися, це досяжна мета, і ми зможемо цього досягти разом, – сказав він.

За словами Галущенка, ЄС та Україна стоять перед обличчям “найважчої за останні десятиліття енергетичної кризи”.

Однак він додав, що Росія розпочала енергетичну війну ще задовго до фактичного вторгнення на територію нашої держави. Країна-агресор неодноразово припиняла постачання газу посеред зими, але “ми змогли це пережити”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також міністр енергетики назвав “важливими” домовленості щодо зниження країнами-членами ЄС споживання газу на 15%.

– Рішення знизити споживання газу дуже важливе. Це те, з чим ми зіткнулися до того, як розпочалася війна. Санкції працюють. Те, що ми бачимо нині, так це спроби Росії маніпулювати цим питанням, стверджуючи, що санкції не є ефективними. Але це не правда. Нам потрібні санкції, і рівень санкцій має бути збільшений, – впевнений Галущенко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-26 20:07:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин