Україна і світ

Це не залежить від дій України: Зеленський про здатність Путіна застосувати ядерну зброю

Застосування ядерної зброї в наш час – це слабкість та неадекватність, тому, якщо Путін в якийсь момент піде на такий крок, це не залежатиме від дій України, навіть у разі звільнення Криму.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський України в інтерв’ю французьким телеканалам TF1 і LCI.

– Я просто хочу сказати, якщо Путін вирішить застосовувати в якийсь момент ядерну зброю – це не залежить від того, чи хоче Зеленський забрати назад наш Крим, чи хоче суспільство поїхати до себе на море. Тут питання не в тому. Це не пов`язано з нашими кроками. Путін, якщо він хоче застосувати ядерну зброю, він її застосує, – наголосив глава держави.

За його словами, президенту РФ, який усім, зокрема й Еммануелю Макрону обіцяв, що повномасштабного вторгнення в Україну не буде, не можна вірити, бо російський дитатор діє лише так, як вигідно йому – ”не його людям, не Російській Федерації, нікому”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тому, на його думку, можливість використання Росією будь-якої зброї Росією залежить від міцності об`єднання України з Європою, США та усім світом.

– Коли він буде бачити цю міцність, нічого не буде використовувати, незважаючи на те, який напрямок обере Україна. А якщо світ послабить позиції підтримки України, він використовуватиме будь-яку зброю. Повірте мені! – підсумував Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-18 15:14:19