Україна і світ

Це диверсія: у НАТО опублікували заяву про витоки на Північних потоках

У четвер, 29 вересня, в НАТО опублікували заяву про те, що витоки газу на гілках Північних потоків стався в результаті диверсії.

– Вся доступна на даний момент інформація вказує на те, що це (витік – Ред.) – результат навмисних, безрозсудних та безвідповідальних диверсійних актів. Ці витоки створюють ризики для судноплавства та завдають значної шкоди навколишньому середовищу, – сказано у повідомленні.

Альянс пообіцяв відреагувати на будь-яку навмисну ​​атаку на критичну інфраструктуру союзників.

– Ми, як союзники, взяли на себе зобов’язання готуватися, стримувати та захищатись від примусового використання енергії та інших гібридних тактик по державним та недержавним суб’єктам. Будь-який навмисний напад на критично важливу інфраструктуру союзників зустрінеться єдиною і рішучою відповіддю, – резюмували в НАТО.

Що відомо про вибухи на Північних потоках

Нагадаємо, 27 вересня повідомлялося про витік газу одразу у трьох місцях на трубопроводах Північний потік та Північний потік-2.

Сьогодні, 29 вересня, у Швеції виявили ще один такий витік.

Шведські сейсмологи вважають, що витік міг статися внаслідок підводних вибухів, зафіксованих у районі, де проходять газопроводи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Bloomberg пишуть, що на місці вибуху утворилася вирва вируючої води діаметром 700 метрів. Там попередили, що це свідчить про екологічну катастрофу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 17:11:19