Україна і світ

Це абсурд: Ткаченко про заклики до демонтажу монумента Батьківщина-мати у Києві

Заклики до демонтажу монумента Батьківщина-мати, розташованого у Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, здаються абсурдом. Про це заявив міністр культури України Олександр Ткаченко.

За його словами, зносити пам’ятку-візитівку України, яка є величезною атракцією для багатьох туристів, зараз є поганою ідеєю. Він пояснив це тим, що Україні є куди витрачати гроші з бюджету, зокрема, на оборону та підтримку соціальної сфери.


– Нам потрібно збудувати музей Героїв небесної сотні та попрацювати з багатьма об’єктами. Понад 450 об’єктів, пошкоджених чи зруйнованих під час війни, – наголосив міністр культури.

З цієї причини роботи з гербом СРСР на щиті монумента розпочнуться не раніше, ніж через шість місяців. Потрібно здійснити технічне обстеження та залучити фахівці для проєктної документації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У мобільному додатку Дія опитали понад 780 тис. українців про подальшу долю герба СРСР на щиті монумента Батьківщина-мати. Найбільше громадян проголосували про його заміну на тризуб. Проте деякі люди вважають, що монумент потрібно взагалі знести.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 22:25:07