Україна і світ

Це їм Господь підказує: глава УПЦ Онуфрій під час літургії розлив чашу з причастям

У Києво-Печерській лаврі, де нещодавно проводили обшуки СБУ та правоохоронці, сьогодні, 9 грудня, відзначали 32-річчя архієрейської хіротонії глави УПЦ (МП) Онуфрія

Під час цього дійства стався інцидент, який привернув увагу духовенства та прихожан у храмі.

Митрополитові Пітиримові (Миколаївському) стало зле, від похитнувся і підштовхнув Онуфрія, коли той тримав чашу зі святими дарами. Чаша перевернулася прямо на Онуфрія.

Розлити таку чашу вважається дуже поганим знаком. На думку релігієзнавця Дмитра Горєвого, це “вже Господь підказує попам РПЦ в Україні, що щось вони роблять не так”.

— Для віруючих людей це дуже потужний та серйозний знак. Фактично головний московський піп в Україні стояв у Крові Господній, що вкрай символічно. Зазвичай біляцерковне передання трактує це, як відвернення Бога від людини, полишення благодаті і все таке інше, – пише Горєвой.

Журналістка Соня Кошкіна написала, що через цей інцидент народ та сам Онуфрій були у шоці.

— Розлити чашу з кровʼю Христа – нічого гіршого бути не може. Та ще й в такий день. От що про пролиття Святої Крові говорить нам Служебнік: необхідно бути дуже уважним до себе, коли це станеться за якоїсь недбалості і старанно плакати заради цього, – пише журналістка.

Вона також нагадала ще один знаковий випадок: рівно за сорок днів до великої війни, 14 січня, з Софії впав хрест.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сьогодні стало відомо, що комітет Ради із питань гуманітарної політики рекомендував парламенту підтримати законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних організацій, який по суті означатиме заборону УПЦ МП.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 23:47:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин