Україна і світ

Була вражена вся права сторона: у Франківську виходили 23-річного хлопця після третього інсульту


Фахівці Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська поставили на ноги 23-річного хлопця, який пережив три інсульти. Нині пацієнт із неймовірною швидкістю стає на ноги.

Важкі наслідки

– У 23-річного пацієнта стався третій інсульт із тяжкими наслідками. Після його настання хлопець деякий час перебував удома сам, без вчасного звернення по медичну допомогу, – розповіли лікарі.

За словами фізичного терапевта Дмитра Духовича, спочатку пацієнт не міг самостійно повернутися на бік, лежачи в ліжку. У нього зовсім не рухалася ні нога, ні рука, оскільки був уражений увесь правий бік.

– Спочатку ми пробували його посадити, потім поставити на ноги. І вже коли почали з ним активно працювати, процес відновлення відбувався дуже швидко, – каже терапевт.

Рання реабілітація

За словами медиків, завдяки ранній і безперервній реабілітації показники пацієнта поліпшувалися. Ба більше, результати були настільки швидкими, що фахівці закладу цьому дивувалися.

Лікарі припускають, що можливо зіграв роль той факт, що молодий організм завжди більш сприятливий для відновлення, ніж у старшої людини. І медики, звісно, наполегливо з Арсеном працювали, адже реабілітація пацієнтів після інсульту завжди дуже важка.

– Головне – підібрати реалістичні цілі, здійснювати правильні фізичні навантаження. За тиждень Арсен фактично почав самостійно ходити, а за місяць – бігати, – каже Дмитро Духович.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформатор

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 13:45:39