Україна і світ

Буде більше того, що потрібно Україні – речник Марка Міллі про Рамштайн 20 січня

Сполучені Штати під час засідання Контактної групи з питань оборони України, імовірно, зроблять оголошення про черговий PDA, тобто Presidential Drawdown Authority.

Це механізм, що дозволяє президенту передавати військові матеріали з баз та складів Збройних сил США без консультацій із Конгресом у межах установлених цим органом максимальних стель для обсягів таких поставок.

– У PDA буде більше того, що Україні потрібно, – зазначив полковник Пентагону, речник Об’єднаного комітету начальників штабів США Дейв Батлер.

Водночас Дейв Батлер наголосив, що Сполучені Штати надають лише частину того, що передбачено загальною підтримкою країн світу.

– На зустрічі, де головуватиме міністр оборони США Ллойд Остін, а поряд із ним сидітиме мій керівник – генерал Міллі, триватиме обговорення деталей із міністрами оборони країн та деякими з начальників оборони, – наголосив речник Об’єднаного комітету начальників штабів США.

Тож, каже Дейв Батлер, кожна країна зробить свій внесок у допомогу Україні.

– Я не хочу говорити від імені інших країн, але, я думаю, ви побачите чимало результатів цієї зустрічі, як це було після багатьох попередніх, – наголосив Дейв Батлер.

Зауважимо, що сьогодні, 20 січня, орієнтовно об 11:00 на авіабазі Повітряних сил США Рамштайн у Німеччині почнеться восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України (Ukraine Defense Contact Group, або зустріч у форматі Рамштайн).

Питання оборони України обговорюватимуть міністри оборони з близько 50 країн світу.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 331-шу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Loading...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 10:49:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин