Україна і світ

Британський виробник танків Challenger та винищувачів відкриє офіс в Україні

Британська оборонна компанія BAE Systems відкриє офіс в Україні, а згодом – і потужностей із ремонту та виробництва продукції компанії.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з виконавчим директором Чарльзом Вудберном, керуючою директоркою Гебі Костіган і директором зі співпраці з Україною Крістіаном Сіаром.

– Обговорили локалізацію виробництва в Україні. Домовилися розпочати роботу з відкриття офісу BAE Systems в Україні, а потім і потужностей з ремонту та виробництва продукції компанії, – написав Зеленський у Telegram.

Глава держави додав, що Україна готова стати великим регіональним хабом для ремонту й виробництва різних видів продукції компанії BAE Systems та зацікавлена у більш глобальних відносинах.

BAE Systems належить до найбільших виробників зброї у світі. Компанія бере участь у декількох великих військово-оборонних проєктах, зокрема: F-35 Lightning II, Eurofighter Typhoon, підводні човни типу Astute та авіаносці типу Queen Elizabeth.

Також серед продукції компанії бойові машини M2/M3 Bradley, вдосконалена система знарядь ВМС США (AGS), бронетранспортер M113 (APC), M109 Paladin, Archer, гаубиці M777, Challenger British Army, корабель командування та зв’язку Пантера та SA80.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Володимир Зеленський

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 19:02:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин