Україна і світ

Британія передасть Україні три додаткові високоточні РСЗВ та снаряди

Велика Британія вдвічі збільшить кількість постачань високоточних реактивних систем залпового вогню для України.

Про це повідомив британський міністр оборони Бен Уоллес у коментарі BBC.

За його словами, тепер Україна матиме шість високоточних РСЗВ, а також “значну” кількість ракет, які вони запускають.

Наразі Україна має три пускові установки, які є аналогом американських HIMARS. У повідомленні BBC не уточнюється, яку саме зброю передадуть, але, скоріш за все, йдеться про MLRS M270. Ці РСЗВ мають гусеничну основу, а не колеса, як у HIMARS, але при цьому у британських M270 пускова установка вміщує 12 ракет проти шести в американській реактивній системі.

Бен Уоллес додав, що ця високоточна зброя вже допомагає Україні націлюватися на постачання боєприпасів і командні центри.

Очільник оборонного відомства Британії заявив про це в Копенгагені, де проходить міжнародна конференція з партнерами офіційного Києва, які планують надати нову військову та фінансову підтримку Україні.

За його словами, Лондон “дуже задоволений” тим, як Україна використовує ракетні системи, які вже отримала з боку країн Заходу. Він додав, що українські Збройні сили показали, що вони набагато краще розрізняють, які цілі вражати, щоб у них швидко не закінчилися боєприпаси.

Бен Уоллес зауважив, що таке використання західних систем є частиною переходу України від використання старої зброї радянської епохи до сучаснішої зброї НАТО.

– Наша безперервна підтримка надсилає дуже чітке повідомлення: Британія та міжнародна спільнота залишаються проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб допомогти їй захиститися від вторгнення Путіна, – сказав британський міністр.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-11 03:52:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин