Львівський портал

Британія інвестує 245 мільйонів фунтів в артилерійські снаряди для України

Протягом 2024 року Велика Британія вкладе 245 мільйонів фунтів стерлінгів у закупівлю та виробництво артилерійських снарядів для України. Про це йдеться на сайті британського уряду.

Лондон зауважує, що артилерія відіграє вкрай важливу роль на фронті, а Україна останнім часом має гостру нестачу цих боєприпасів. Відтак Велика Британія вирішила виділити 245 млн фунтів стерлінгів на закупівлю боєприпасів для ЗСУ й пожвавити ланцюжки постачання.

«Україна не зможе виграти війну проти РФ без підтримки міжнародної спільноти. І саме тому ми продовжуємо робити усе можливе, щоб ЗСУ могли боротися до перемоги. Майже чверть мільярда фунтів стерлінгів, виділених Великою Британією, збільшать українські запаси артилерійських боєприпасів, яких критично не вистачає. Разом ми забезпечимо поразку Путіна та перемогу демократії, міжнародного порядку та українського народу», – прокоментував міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс.

Також британський уряд оголосив про підписання низки мільйонних контрактів між закупівельним агентством Міноборони та британською компанією Cook Defence Systems на закупівлю сотень запчастин для ремонту українських танків та іншої бронетехніки.

Нагадаємо, замість обіцяного мільйона артилерійських снарядів ЄС у березні має поставити Україні лише 500 тисяч. Втім до кінця 2024 року ЗСУ обіцяють 1,1 мільйона боєприпасів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснював, що причиною такої затримки є не відсутність політичної волі, а «жалюгідний стан оборонної промисловості» та «дуже багато бюрократії».

Днями стало відомо, що Чехія знайшла для України ще 800 тисяч артилерійських снарядів, зараз на них шукають гроші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-24 12:30:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин