Україна і світ

Бригадний генерал із відзнакою За відвагу: що відомо про Василя Малюка

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким Івана Баканова усунули з посади голови Служби безпеки України.

Тепер обов’язки голови СБУ тимчасово виконуватиме Василь Малюк.

Біографія Василя Малюка

Василь Малюк – український військовик, бригадний генерал, кандидат юридичних наук та учасник бойових дій.

Народився він 28 лютого 1983 року в місті Коростишів Житомирської області. У 2005 році здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю Правознавство.

З 2001 року Малюк розпочав свою військову службу в органах державної безпеки.

За час служби у регіональних управліннях СБУ Василь займав різні посади – від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

У січні 2020 року почав працювати у Центральному управлінні Служби безпеки України на посаді першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

У квітні 2021 року Малюк показав свою декларацію. В ній записані житловий будинок площею 228 м² із земельними ділянками в Коростишеві Житомирської області й землею в Коростишівському районі.

Також родина Малюка користується квартирою у Києві площею майже 123 м² на безоплатній основі та житловим будинком, що належить СБУ.

Малюк володіє кількома автомобілями – Lexus LX470 2004 року випуску та Nissan Rogue 2014 року. За 2020 рік родина отримала дохід 2,2 млн грн і зберігала $90 тис. готівкою.

У березні 2022 року був призначений першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

16 лютого 2022 року, розпорядженням прем’єр-міністра України, був призначений заступником міністра внутрішніх справ. Проте попрацював на цій посаді менше місяця.

3 березня 2022 року указом президента він знову призначений першим заступником голови Служби безпеки України.

Малюк має ряд відомчих відзнак і заохочень – нагороджений нагрудними знаками СБУ За відвагу та За доблесть.

За доблесть і самовідданість, виявлені при виконанні службового обов’язку, нагороджений відзнакою Служби безпеки України Вогнепальна зброя.

25 березня 2022 року Малюку було присвоєно звання бригадного генерала.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А з 18 липня 2022 року Василь Малюк почав виконувати обов’язки голови СБУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 17:07:31