Україна і світ

Бояться “бавовни”: росіяни намагаються евакуювати системи ППО на територію РФ

Для збереження окремих зразків військової техніки окупанти намагаються евакуювати системи ППО вглиб тимчасово захоплених територій та на територію РФ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Так, в ніч з 11 на 12 вересня, в Луганській області були помічені колони з комплексами С-300 та Бук, що рухалися з населеного пункту Лутугине у напрямку російсько-українського кордону.

Також у Генштабі зазначили, що в результаті успішних дій ЗСУ морально-психологічний стан окупантів вкрай низький.

– Командування підрозділів окупаційних військ погрозами відправки на позиції переднього краю без зброї намагається примусити особовий склад брати участь у бойових діях. Як наслідок, до 50 мобілізованих військовослужбовців окупаційних військ з міста Горлівка написали рапорти про відмову від подальшої участі у бойових діях, – йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку ворог не полишає спроб просунутися вглиб нашої території.

Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила 11 ударів – уражено шість позицій та місць скупчення живої сили і техніки противника, три позиції зенітних ракетних комплексів, збито один літак противника.

– Окрім того, підтверджено знищення чотирьох реактивних систем залпового вогню Град у Херсонській області, що потрапили у зону ураження 12 вересня, та продовольчого складу окупантів у Докучаєвську, – додали у Генштабі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 21:47:35