Україна і світ

Боти закликають до протестів через світло: РФ вже місяць намагається розхитати Україну зсередини – Денисенко

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів, що Росія вже місяць намагається розхитати Україну зсередини – російські боти закликають українців протестувати проти української влади через вимкнення світла.

– Ми чітко фіксуємо, що різко активізувалися російські боти, які в коментарях в Facebook, в інших соцмережах починають активно розганяти тему про те, що потрібно протестувати проти української влади, тому що ми замерзнемо, українська влада не сідає за стіл переговорів, тому потрібно виходити на вулиці, – сказав Денисенко в інтерв’ю НВ.

За його словами, по суті, окупанти місяць “качають цю історію” в наших соцмережах, проте вони дуже часто попадаються на тому, що працюють через Google-перекладач і пишуть абсолютну абракадабру українською мовою.

– Проте видно, що вони вкинули в ці історії величезні гроші. По суті ми розуміємо, що в них безлімітні інформаційні війни, і вони активно починають качати цю історію. Дуже добре, що українське суспільство було готове до цього, дуже добре те, що фактично є консолідація в суспільстві, і більшість українців говорить про те, що ні, ми не будемо виступати проти української влади, ми розуміємо, що це роблять росіяни, – зазначив радник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він додав, що на жаль, з конспірологією дуже важко боротись і частина населення починає вірити в російську брехн.

– Дуже важливо те, що фактично в щоденному режимі йде комунікація, пояснюється, що справді там, де є можливість дати світло, завжди дається світло, – підкреслив Денисенко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-22 16:47:14