Україна і світ

Боррель: найкращий сигнал від ЄС в День Незалежності – ми продовжимо підтримувати Україну

Найкращий сигнал, який Європейський Союз може надіслати Україні в День Незалежності – це те, що ЄС й надалі продовжить свою підтримку.

Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої та оборонної політики Жозеп Боррель.

Він зазначив, що Європейський Союз готовий заплатити ціну за захист спільної свободи та безпеки.

– ЄС був на боці українців із самого початку війни, розуміючи, що на карту поставлена ​​наша спільна безпека. Ми прийняли шість пакетів все більш серйозних санкцій. Ми вперше профінансували доставку військової допомоги країні, яка зазнала нападу, щоб Україна могла дати відсіч. Ми надаємо гуманітарну підтримку та макрофінансову допомогу, щоб зберегти українську державу на плаву. І ми офіційно вирішили, що хочемо, щоб Україна стала майбутнім членом ЄС, як частина нашої родини. ЄС та Європа сильно змінюються через цю війну, – написав Боррель.

За словами Борреля, наступного тижня у Празі вони обговорять питання видачі віз громадянам Росії та можливу навчальну місію ЄС для українських Збройних сил.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він закликав замислитись про майбутні гарантії безпеки для України, щоб не допустити нового конфлікту після завершення нинішнього.

– У більш довгостроковій перспективі виникає питання про те, як ми можемо не тільки покласти край цій війні, але й запобігти початку нової через кілька місяців або років. Це включає важливі питання про те, як дати Україні можливість захищатися, а також питання про гарантії безпеки. Сьогодні, в День Незалежності України і через шість місяців після початку російської атаки, найкращий сигнал, який ми можемо дати як ЄС, полягає в тому, що ми будемо продовжувати підтримувати Україну, – написав Боррель.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 22:48:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин