Україна і світ

Борис Джонсон заявив, що висуватиметься на пост генсека НАТО

Про це розповів колишній прем’єр-міністр Великої Британії, член британського парламенту Борис Джонсон.

Ведучі запитали Джонсона, коли він планує подаватись на посаду генерального секретаря НАТО.

– НАТО коли? А чудова думка, дуже вдала. Я хочу сказати, що я маю всім оголосити, що є такий задум і нехай ніхто не забуде такого кандидата. Думаю, цього разу мені поталанить, – заявив експрем’єр Британії.

Крім того, його запитали, якою він бачить перемогу України та як позбавити Росію можливості у майбутньому погрожувати світу.

Зараз дивляться

– Має бути військова перемога: тверда, міцна, переконлива. Треба вигнати Путіна з усіх територій, які він захопив рік тому, принаймні. Для того, щоб це зробити, українські Збройні сили потребують допомоги, потребують далекобійної артилерії, ракет, танків, також потребують літаків для підтримки з неба. Те, що коїлося торік, ми давали Jawelin, Stinger іншу зброю. Потім надходила потужніша зброя. Треба раніше, а не пізніше. Українці переможуть хоч так, хоч так, – відповів він.

Джонсон додав, що сьогодні Україна вже показала, що має намір повертати свої землі, як вже були деокуповані частини Харківської та Херсонської областей.

Колишній глава уряду Британії додав, що не бачить аргументів проти того, щоб Україна приєдналась до НАТО.

– Які були аргументи? Ну, казали, що якщо Україна приєднається до НАТО, то це буде провокація Росії. Путін вже це все зробив. Він зайшов до України, яка не входила в НАТО. Він сюди вдерся, хоча якихось перспектив України в НАТО навіть не було. Це все дурниці, абсурд. Я думаю, перспективне майбутнє України має бути пов’язано із західною колективною безпекою, – каже він.

Колишній прем’єр Британії, яка за його каденції вийшла з Європейського Союзу, каже, що підтримує прагнення вступу України до ЄС.

– Особисто я вважаю, що Україна має приєднатися до НАТО. Це моя особиста думка. Ми маємо сприяти тому, щоб була ясність, – сказав він.

Борис Джонсон впевнений, що Захід має надати Україні зброю якомога швидше, щоб убезпечити напад Росії на інші європейські країни.

Джонсон не погодився з тезою ведучих, що сьогодні триває третя світова війна, оскільки б’ються лише дві держави, хоч Україна і захищає західні держави та цінності.

Британський експрем’єр каже, що для відбудови України знадобиться $750 млрд.

– Величезна ціна, але вона можлива. І це буде інвестиція від цього світу в український народ, що заслуговує усіма своїми потугами. Лише подивіться на ці дрони, які Україна зробила, це фантастична країна. Тільки повернеться мир, то Україна розквітне, – сказав він.

При цьому Борис Джонсон вважає, що Захід не має турбувати майбутнє Росії.

– Ми не маємо думати за Росію чи за Путіна. Треба думати про Україну, хай нас турбує вона. Якщо там Путіна повалять, або Росія розпадеться. Та нехай собі, я не знаю. Путінська політична позиція наче стабільна відносно, але це не моя проблема. Найліпше майбутнє для Росії, це щоб Україна перемогла, – вважає колишній прем’єр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Новина доповнюється…

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-23 22:10:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин