Україна і світ

Болгарія та Польща радять своїм громадянам терміново виїхати з РФ

Уряди Болгарії та Польщі звернулися до своїх громадян, які зараз знаходяться в РФ, з проханням терміново залишити територію країни-агресора.

Такі рекомендації пов’язані з тим, що перетин кордону може ускладнитися, оскільки маршрути можуть закрити через те, що багато громадян РФ тікають від примусової мобілізації.

Зокрема Варшава радить утриматися від будь-яких поїздок до РФ у зв’язку з війною в Україні та визнанням Польщі владою Росії недружньою державою.

– Звертаємо вашу увагу на припинення прямого авіасполучення між Польщею та Росією та дуже обмежені можливості поїздок до/з Польщі, відсутність або вкрай обмежений доступ до коштів, розміщених у Польщі (наприклад, неможливість використання польських платіжних карток), а також дії місцевих служб, такі як довільні затримання, обшуки мобільних телефонів та потенційна неможливість виїзду з Росії у разі подвійного громадянства, – зауважили в МЗС країни.

Там також наголосили, що в РФ лишилося мало польських дипломатів, тому надання прямої консульської допомоги громадянам дуже обмежені.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

МЗС Болгарії, у свою чергу, закликало співгромадян утриматися від поїздок до РФ, а також розглянути можливість термінового виїзду з країни наявними транспортними засобами, проявляти підвищену пильність, уникати місць масового скупчення людей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 13:53:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин