Україна і світ

Бойова готовність під виглядом “військових навчань”: Білорусь готується до ескалації

Білорусь та Російська Федерація, ймовірно, готуються до ескалації повномасштабної війни в Україні, про що свідчать дії Збройних сил двох країн.

Керівництво режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка намагається виробити у населення необхідність дій проти України на попередження на тлі постійних заяв про “небажання” нападати, заявив заступник начальник ГОУ Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.


– Діяльність російських та білоруських Збройних сил вказує на системну підготовку до ескалації. Офіцери збройних сил РФ беруть участь в оцінці готовності військових частин Гродненської, Брестської та Гомельської областей Білорусі, – зазначив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Громов розповів, що Росія та Білорусь намагаються привести свої сили в бойову готовність під виглядом військових навчань.

– Військові маневри поєднуються з публічними сигналами влади Білорусі про “відсутність намірів нападати” на Україну. Але постійні зустрічі військово-політичного керівництва Білорусі з представниками трудових колективів формують образ ворога з необхідністю проведення упереджувальних дій проти України та НАТО, – вважає він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 16:26:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин