Україна і світ

Боїться критики: Шольц про відсутність Путіна на саміті G20

Російський диктатор Володимир Путін відмовився від участі у саміті Великої двадцятки (G20) через очікувану критику щодо Росії з боку інших держав.

Таку думку висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц. За його словами, було б добре, якби Путін приїхав на конференцію.

Однак тоді йому довелося б зіткнутися з усіма питаннями та критикою, яку сформулювали багато країн світу. Олаф Шольц припустив, що, найімовірніше, саме через це російського диктатора і не буде.

Водночас, на думку канцлера Німеччини, відсутність Путіна не вплине на перебіг обговорення війни Росії проти України.

Світова спільнота чітко дала зрозуміти Кремлю, що військова ескалація неприйнятна, тому мають бути зроблені кроки, зокрема з боку російської влади і президента РФ, у бік пропозицій, які уможливлюють встановлення миру.

Олаф Шольц пояснив, що саме тому західні країни старанно працюють над формуванням думки, що міжнародних правил потрібно дотримуватися, а закон має переважати силу.

Нагадаємо, саміт G20 в Індонезії триватиме два дні – 15-16 листопада. Російського президента Володимира Путіна на зустрічі не буде, його замінить глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас президент України Володимир Зеленський братиме участь у саміті Великої двадцятки. Його відеозвернення транслюватимуть в онлайн-форматі у вівторок, 15 листопада.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-14 10:05:48