Україна і світ

Бої в Україні – ситуація на фронті на 1 квітня 2023

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 1 квітня.

Повідомляється, що на блокпостах у Токмаку російські загарбники обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти Російської Федерації. Окупанти цілеспрямовано та навмисно обшукують транспортні засоби без подальшої можливості заїхати в місто.

У разі відсутності російського паспорта окупанти погрожують громадян України забороною на в’їзд у місто.

Зараз дивляться

В свою чергу, представники ФСБ, під час обшуків помешкань погрожують місцевим громадянам України втратою роботи та проблемами з працевлаштуванням без російського паспорта.

У Генштабі також повідомили, що окупанти сьогодні завдали ракетних ударів по цивільних об’єктах Дружківки на Донеччині та інших населених пунктах України, застосувавши балістичні ракети. Серед цивільного населення є поранені.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів, a підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів противника.

Нині противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Протягом цієї доби підрозділами Сил оборони було відбито понад 50 атак противника. Найзапеклішими залишаються бої за райони населених пунктів Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-01 21:26:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин