Україна і світ

Бої на Луганщині 13 березня 2023 – Гайдай назвав найважчі ділянки фронту

На Луганщині російські окупаційні війська сконцентрували максимальні сили в районі Кремінної та Білогорівки. Водночас українські захисники чекають покращення погодних умов, щоб переходити до контрнаступів.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що в Білогорівці та на Кремінському напрямку зараз важко, оскільки ворог стягнув туди багато резервів. Окупанти штурмують позиції Збройних сил України в районі Кремінної “майже цілодобово”.

Зараз дивляться

– Достатньо важка у нас ситуація, особливу на напрямку Кремінної та Білогорівки, тому що російські окупаційні війська зосередили саме там максимальні зусилля. Вони туди постійно кидають у наступ нові резерви особового складу, – заявив Гайдай.

Він додав, що війська РФ на Кремінському напрямку йдуть у штурм, намагаючись прорвати оборону українських захисників. Там ворог кинув у бій також кадрові підрозділи військ.

– З Іркутська, з Хабаровська, і морпіхи, і десантники. Якраз туди вони кидали ту свою сучасну техніку: там і Термінатори, і Т-90. Наразі Т-90 у них закінчилися, вже Т-72 воюють, – уточнив очільник ОВА.

Він наголосив, що зараз погодні умови не сприяють наступальним діям. Тож українські військові чекають поліпшення погоди та готуються до контрнаступу.

– Погода працює нам на користь. Ну скільки буде ще оце болото? Я думаю, що, враховуючи наші реалії, десь два тижні. Якраз 2-3 тижні буде достатньо, щоб ми вже накопичили достатньо сил, щоб трохи змінили ситуацію з глухої оборони, щоб вже переходили до контрнаступів, – повідомив Гайдай.

Днями Сергій Гайдай повідомляв, що російські війська на Луганщині не мають успіху на жодній із ділянок фронту. Українські військові тримають позиції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Telegram-канал Сергія Гайдая

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 14:44:00