Україна і світ

Бив спеціальними рукавицями: за жорстоке поводження з населенням судитимуть офіцера “миротворчої” бригади РФ

У Київській області у селі Мокрець окупант разом з іншими солдатами РФ взяв у полон мирних мешканців та в ході допиту бив потерпілих, вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками. За його наказом полонених роздягали та продовжували бити, змусили спуститися до підвалу.

Повідомляється, що у полонених не було при собі зброї та вони не брали участі у бойових діях.

Під час незаконного допиту він принижував полонених та вимагав надати інформацію стосовно проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони.

Тим самим окупантом виявився старший лейтенант – командир мотострілецької роти 15-ої “миротворчої” бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ. Його судитимуть за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням. Обвинувальний акт Київська обласна прокуратура вже скерувала до суду.

photo 2022 09 22 15 35 00

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, у березні 2022 року в селі Заворичі Броварського району разом з іншими військовослужбовцями в одному з будинків він проводив незаконний допит місцевого мешканця. На виконання його наказу окупанти відкрили вогонь по громадянину, який проїжджав повз на скутері та поранили його.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 19:35:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин