Україна і світ

Бити чи не бити: вчені показали, як фізичні покарання впливають на дитину

Відповідно до огляду майже 70 досліджень, проведених у США, Канаді, Китаї, Колумбії, Греції, Японії, Швейцарії, Туреччині та Великій Британії, фізичне покарання не покращує позитивну поведінку або соціальну компетентність дитини з плином часу.

– На жаль для батьків, які б’ють дітей, наше дослідження виявило чіткі і переконливі докази того, що фізичні покарання не покращують поведінку дітей, а навпаки, погіршують її, – зазначила професор в області людського розвитку і сімейних наук Техаського університету в Остіні Елізабет Гершофф.

Щоб виміряти вплив ляпасів та інших фізичних покарань, які батьки зазвичай вибирають для дисциплінування дитини, з огляду були виключені види покарання, які можна було б охарактеризувати як жорстоке поводження з дитиною.

Як стверджують вчені, ляпаси та інші форми дитячого покарання з часом викликали більше зовнішніх проблем у поведінці, таких як підвищена агресія, посилення антигромадської поведінки та посилення руйнівної поведінки в школі.

Одне дослідження, проведене в Колумбії в Південній Америці, показало, що маленькі діти, які піддавалися фізичному покаранню, набули менше когнітивних навичок, ніж ті, хто не піддавався фізичному покаранню.

Деякі дослідження в огляді виявили, що фізичні покарання посилюють проблеми поведінки та ознаки опозиційного розладу, що характеризується істериками, суперечливою та зухвалою поведінкою, активною непокорою та відмовою дотримуватися правил, злістю та мстивістю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чотири з п’яти досліджень показали, що в цілому теплий і позитивний стиль виховання не пом’якшує вплив фізичних покарань на зростання проблем з поведінкою дитини.

діти
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-28 16:47:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин