Львівський портал

Біля Великих Мостів знову виявили викидання тваринних решток у лісі

У четвер, 22 серпня, на території села Боянець Великомостівської ОТГ виявили чоловіка, який вивозив та викидав рештки тварин у ліс. Після чого він намагався втекти від поліції, наїхавши на офіцера. Про це повідомив керівник ГО «Дорожній контроль Захід» Олександр Клімов.

За його словами, 22 серпня, близько о 12:50 біля села Боянець, що на Львівщині, він помітив чорний бус, який прямував у лісову місцевість.

«Так як я вже неодноразово писав про викидання решток тварин саме боянецькими «мʼясними бізнесменами», цей бус одразу привернув мою увагу. Відповідно, я набрав офіцерів громади Великих Мостів, які швидко приїхали на місце події», – йдеться у повідомленні.

Коли правоохоронці зупинили автомобіль і попросили водія показати документи, зловмисник спробував втекти й наїхав на ногу поліцейському, якого відкинуло від автомобіля.

Згодом правоохоронці знайшли чоловіка біля його будинку у селі Боянець.

«До поліції вийшла купа жінок, які влаштували шоу. Після чого одна з них через пасажирську дверку проникла в автомобіль і загнала його на подвірʼя», – зазначає Клімов.

Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, й вирішується питання про відкриття як мінімум одного кримінального провадження за ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) ККУ.

Нагадаємо, село Боянець відоме своїм стихійним скотомогильником, який виявили ще на початку 2017 року. Тоді його площа становила близько 3 га, згодом вона збільшилась і фактично дійшла до Великих Мостів.

Активісти тоді пояснювали, що місцеві мешканці, які активно займаються забоєм тварин у промислових масштабах, стали викидати відходи просто у лісосмугах, частково їх закопували. Продукуючи такі нелегальні скотомогильники, люди економлять кошти на безпечній утилізації тваринних решток, але натомість забруднюють землю і ґрунтові води. А, як відомо, у Боянці протікає річка Свиня, яка своєю чергою впадає у Західний Буг.

Ще в 2019 році у Боянці планували звести завод, який би переробляв сміття, включно з відходами тваринного походження та медичними відходами. Через протести будівництво відклали і лише у 2023 році проєкт відновили.

Відомо, що потужність такого заводу становитиме 220 тис. тонн на рік. Детальніше читайте за цим посиланням.

У березні 2023 року на території села Боянець вже виявляли черговий скотомогильник, куди невідомий скидав тваринні рештки у викопану яму.

Поліція не називала жодних деталей щодо затриманого. Втім активісти стверджували, що ним є 30-річний Андрій Голод – син старости Боянця Петра Голода. Сам посадовець підтверджував цю інформацію журналістам. Він заявив, що не виправдовує вчинок сина, але нарікав, що місцеві мешканці активно скуповують для забою худобу, а рештки викидають у лісах, тож цю проблему не можуть вирішити роками.

Пізніше у поліції казали, що тваринні рештки навантажив у причіп, вивіз у лісосмугу і скинув у яму біля Боянця 33-річний житель Червоноградського району.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Олександр Клімов

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-23 08:39:30