Львівський портал

Біля Стрийського парку збудують нову багатоповерхівку

На вул. Турецькій, 4, що відразу біля Стрийського парку, збудують 6-поверховий житловий будинок. Відповідні містобудівні умови та обмеження готується видати управління архітектури та урбаністики Львівської міськради.

Йдеться про територію історичного ареалу Львова відразу біля Стрийського парку. Тут на ділянці площею 0,11 га на вул. Турецькій, 4 планують звести нове житло.

Зараз на цьому місці розташована двоповерхова будівля, добудована до сусідніх.

Як розповів керівник міського управління архітектури Роман Крушельницький, проєктований будинок не перевищуватиме висоту існуючої забудови і сягатиме 18 м, що є у межах встановлених регламентів.

При цьому він запевнив, що майбутня будівля цілком відповідає масштабам історичної забудови довкола, а фасади будуть виконані з натурального каменю.

«Об’єкт є досить якісний в архітектурному плані. Велику увагу було приділено фасадній частині. Фасади планують виконати в натуральному камені, це досить ґрунтовний підхід до розуміння архітектури та традицій, які склалися у цьому середовищі», – прокоментував Роман Крушельницький.

Новий житловий будинок матиме 6 поверхів, перший віддадуть під комерційні об’єкти. Проєктанти розглядають можливість облаштування підземного паркінгу, втім як альтернативний варіант розглядають механічну парковку на 31 місце. Також у будинку хочуть облаштувати укриття.

Забудовник надіслав у мерію листи, у яких гарантує, що забезпечить паркомісця із коефіцієнтом не менше 0,8, а також фінансово долучиться до розвитку інфраструктури мікрорайону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Візуалізація забудовника

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-24 10:54:01