Львівський портал

Біля Стрийського парку ведуть незаконне будівництво підпірної стіни

На вулиці Парковій, 9 у Львові, що є впритул до Стрийського парку, будують триповерхову підпірну стінку без жодних дозволів від міста або Державної інспекції архітектури та містобудування. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення, а сам власник вийшов за межі своєї ділянки на територію природно-заповідного фонду Стрийського парку.

Міська інспекція ДАБК вже зверталася до прокуратури та держархбудконтролю, але незаконні будівельні роботи тривають. Власник посилається на дозвіл від Мінкульту, який нібито дозволяє зведення триповерхової підпірної стіни.

«Дуже сподіваюсь, що принаймні зараз і ДІАМ, і Мінкульт відреагують на цю ситуацію. І столичні інспектори бодай на третій рік таки доїдуть до Львова з перевіркою. Бо це вже переходить всілякі межі. А загалом ця ситуація є яскравим свідченням “доцільності” мораторію на будівельні перевірки в останні роки», – наголосив Зубач.

Нагадаємо, що у червні 2021 року, на вулиці Парковій, 9 вже проводилися самочинні будівельні роботи без дозвільних документів.

Міська інспекція ДАБК тоді звернулася до прокуратури та Державної архітектурно-будівельної інспекції України з вимогою зупинити роботи та повернути об’єкт до попереднього стану. Оскільки виконком не давав дозволу на це будівництво і в Реєстрі будівельної діяльності також не було жодних дозвільних документів.

Крім того, будинок за цією адресою є пам’яткою архітектури місцевого значення, тому міська інспекція не має повноважень покарати власників цього будинку, оскільки це компетенція ДАБІ України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook/Любомир Зубач

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-13 11:41:02