Львівський портал

Біля «Арени Львів» збудують новий ЖК із комунальною школою

Південну околицю Львова продовжують розбудовувати. На вул. Стрийській, 129 зведуть новий житлово-офісний комплекс із підземним паркінгом та школою, яку передадуть у власність міста. Про це 12 липня під час засідання виконкому Львівської міськради повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Йдеться про територію відразу біля «Арени Львів». Зараз на цьому місці розташовані нежитлові господарські будівлі, їх знесуть. Сам мікрорайон, до речі, тривалий час активно забудовують.

Відтак на вул. Стрийській, 129 збудують житловий комплекс із офісами, приміщеннями громадського призначення, загальноосвітньою школою та дитсадком. Будинки матимуть різну висоту, найвища точка – 10-11 поверхів.

Із боку вул. К. Мікльоша сформують «офісний акцент». Площа офісів становитиме 8200 м кв. Також тут облаштують 800 квартир і 400 апартаментів. Підземний паркінг розрахований на 1200 місць.

За словами Антона Коломєйцева, школа площею 6000 м кв розрахована на 650 учнів. Її забудовник обіцяє зводити паралельно з багатоповерхівками, а потім віддати у комунальну власність.

«Ми отримали гарантійний лист, у якому йдеться про те, що в майбутньому цю школу планують передати у власність громади Львова. Це буде посиленням для цього районі, адже місткість школи є більшою, ніж потрібно для цього комплексу. Але навколо ми маємо вже збудовані будинки, тож потреба у школі для них також є актуальною», – прокоментував головний архітектор Львова.

Також у майбутньому комплексі передбачені громадські простори та спортивні майданчики.

Візуалізація забудовника

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-12 10:00:29