Україна і світ

Більшість позбавлених громадянства осіб мали паспорт іншої держави – Зеленський

Більшість позбавлених громадянства України осіб мали паспорти іншої держави.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу у Львові 11 січня.

Журналісти запитали у глави держави про позбавлення громадянства нардепів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача, а також щодо призупинення громадянства 13 священників УПЦ (МП).

— Два списки, про які ви сказали… Думаю, ви не про всі знаєте… Є люди, які позбавлені громадянства згідно з українським законодавством.

Частина цих людей, дійсно, позбавлена (громадянства України, – Ред.) через те, що у них громадянство іншої держави. Я б сказав, максимальна більшість цих людей. Все інше — деталі від Служби безпеки України, — сказав Зеленський.

Глава держави додав, що завданням влади є, “щоб всі люди, які мають подвійне/потрійне громадянство, включно з громадянством Росії, які мають політичний або духовний вплив на нашу державу, мали одне громадянство — РФ”.

— Нехай з цим громадянством у відповідній державі і живуть. Мені здається, що це абсолютно справедливо, — додав він.

Напередодні стало відомо про позбавлення українського громадянства Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна. Цю інформацію президент підтвердив у вечірньому зверненні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

7 січня видання Lb.ua з посиланням на власні джерела повідомило, що Зеленський призупинив громадянства 13 священників УПЦ (МП). Указ не оприлюднювався офіційно, адже містить персональну інформацію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-11 23:09:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин