Україна і світ

Більшість частин іранських БПЛА виробляють компанії з Європи та США – ГУР

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє з посиланням на The Wall Street Journal, що більшість частин іранських БПЛА були вироблені компаніями з США та Європи.

Такі дані вдалось отримати, проаналізувавши збиті в Україні іранські безпілотники. 

Повідомляється, що це викликає занепокоєння серед західних чиновників та аналітиків і спонукає уряд США до розслідування. 

Так, фахівці воєнної розвідки України дослідили, що три чверті компонентів іранських безпілотників – американського виробництва. 

– Ці висновки були зроблені після того, як українські воїни збили кілька безпілотників, у тому числі Mohajer-6, який приземлився неушкодженим, – уточнили в ГУР.

Раніше повідомлялось, що співробітники воєнної розвідки України з’ясували, звідки походять комплектуючі безпілотника, який росіяни закупили в Ірану для ведення бойових дій в Україні. Також фахівці ГУР МО України виявили деталі марковані офіційною мовою Ірану – фарсі.

Управління зазначило, що всі докази причетності представників іноземних країн до постачання зброї та її комплектуючих терористичній Росії передадуть до міжнародних організацій для накладення на них економічних санкцій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Defense of Ukraine


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-22 18:02:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин