Україна і світ

Більше military-tech проєктів: Фонд розвитку інновацій переходить в управління Мінцифри

Фонд розвитку інновацій переходить від Міністерства фінансів до управління Міністерства цифрової трансформації України, що дасть змогу системно реалізовувати ідеї та розвивати стартапи під координацією Мінцифри.

Таке рішення схвалив Кабінет Міністрів України, повідомляє пресслужба Мінцифри.

«Ми бачимо Україну як країну стартапів. З технологічними продуктами в оборонній сфері та державному управлінні. Military-tech – це один із наших пріоритетів на найближчий час. Адже зараз Україна отримує унікальний досвід: можливість реалізовувати ідеї й одразу тестувати напрацювання в реальних бойових умовах», – зазначив Віцепрем’єр–міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фонд розвитку інновацій (інша назва – Український фонд стартапів) створений у 2018 році за ініціативою прем’єр-міністра України. Зараз це одна з ключових організацій в Україні, яка допомагає технологічним стартапам залучити кошти на ранніх етапах та запустити власні проєкти.

Загалом діяльність Фонду розподілена за чотирма напрямками:

  • фінансова підтримки стартапів у формі грантів;
  • надання доступу до менторів та супровідних послуг;
  • створення умов для доступу до акселераційних програм;
  • налагодження координації між учасниками стартап екосистеми.

Зазначається, що спільно з Міністерством оборони України Фонд реалізував проєкт пришвидшеної сертифікації БПЛА для військових цілей. 12 БПЛА вже отримали сертифікати, а ще 30 перебувають на розгляді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-28 12:53:44