Україна і світ

Білий дім про промову Путіна на Валдаї: його стратегічні цілі не змінились

В адміністрації президента Сполучених Штатів не побачили нічого нового у промові російського диктатора Володимира Путіна, з якою він виступів на Валдайському форумі 27 жовтня.

Як заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, нічого не вказує, що плани Путіна зазнали змін.

– Скажу про промову Путіна доволі просто: у ній узагалі не було нічого нового, вона не вказує, що стратегічні цілі Путіна змінилися, це наша точка зору. Він (Володимир Путін, – Ред.) не хоче, щоб Україна існувала як суверенна та незалежна держава-нація, і це очевидно хоча б з того, що він почав неспровоковану війну в Україну, – сказала вона.

За словами Жан-П’єр, підхід Вашингтона залишається незмінним, що передбачає продовження підтримки України разом із іншими державами-партнерами.

Перед цим Володимир Путін виступив з промовою на Валдайському форумі, де протягом чотирьох годин повторював звинувачення в бік країн Заходу та розповідав, що Росія буде намагатись боротись з цим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

З боку України заяви російського диктатора прокоментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, Путін цинічно бреше, коли звинувачує когось у порушенні міжнародного права та суверенітету інших країн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-28 02:04:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин