Львівський портал

Бій тривав більше тижня: в ГУР розповіли деталі звільнення заводу у Вовчанську

Бій за повернення контролю над Вовчанським агрегатним заводом на Харківщині тривав більше тижня, за його результатом українські військові взяли в полон два десятки окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«Бій тривав трохи більше тижня. Були інтенсивні обстріли з боку ворога. Сам противник на заводі чинив чималий опір, але зрештою ми вже завершили виконання завдання», – розказав офіцер спецпідрозділу ГУР «Тимура» з позивним Вікінг.

Загалом у полон потрапили близько двох десятків російських окупантів, ще кілька десятків рашистів були знищені.

«Також четверо окупантів намагались залишити завод і були знешкоджені вже за периметром заводу», – додав військовий.

Завод, за його словами, пошкоджений через бої, але оборону там тримати можна. Всі 30 будівель підприємства вже передали під контроль ЗСУ.

Нагадаємо, про вигнання російських окупантів з Вовчанського агрегатного заводу на Харківщині стало відомо 24 вересня. Успішну операцію здійснили спеціальні групи української розвідки: «Стугна», «Парагон», «Юнгер», БДК, «Терор».

Цей завод окупанти перетворили у свою пропагандистську «фортецю», задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва).



Росіяни, відбиваючись, активно застосовували проти українських військових значну кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, важкі вогнеметні системи «Сонцепьок», скидали керовані авіабомби. Втім незважаючи на запеклі бої, окупантів вдалося вигнати з території заводу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-25 13:24:45