Україна і світ

Безпілотник ШАРК зобразили у 30-метровому муралі на АЗК ОККО у Києві

Стінопис, із зображенням військового, з’явився на одному зі столичних АЗК мережі ОККО – на перетині вулиць Богатирської та Лугової.

Зображення вкриває всю стіну заправки, сягаючи 30 метрів у довжину та 9 метрів заввишки. На плечі військовий тримає свого помічника – безпілотник ШАРК. Про це повідомляє офіційний сайт мережі АЗК ОККО.

Мережа ОККО та фонд Повернись живим з листопада акумулюють кошти на придбання 25 розвідувальних комплексів для ЗСУ. На сьогодні вже зібрано на 14 ШАРКів. 

Зараз дивляться

– Створюючи артоб’єкт, ми прагнули висловити вдячність нашим захисникам і захисницям. А також і всім українцям, хто долучився до нашої ініціативи ОКО за ОКО, хто заправляється Pulls`ом помсти та донатить кошти на ШАРКИ. Після перемоги мурал нагадуватиме про силу і згуртованість українського народу, – каже директор департаменту корпоративних комунікацій ОККО Ярослава Полякова.

На створення стінопису компанію надихнув флешмоб українських ілюстраторів, які виклали у соцмережах цілу серію своїх робіт, де головним героєм став саме ШАРК.

Як зазначають в компанії, вибирати було складно, оскільки всі роботи відзначалися креативністю та патріотизмом, але все ж зупинилися на ілюстрації авторки під ніком Дарця Зіронька. 

 Нагадаємо, з 1 листопада 2022 року у мережі АЗК ОККО стартувала спільна з фондом Повернись живим ініціатива ОКО ЗА ОКО, мета якої придбати 25 розвідувальних комплексів ШАРК для потреб Збройних Сил України.

На цю потребу компанія перераховує по 1 грн з кожного проданого літра пального PULLS 95/DIESEL. 

ШАРК – це сучасна розробка української компанії Укрспецсистемс із партнерами, яка має низку технологічних переваг перед аналогами, здатна ефективно коригувати вогонь артилерії, зокрема й систем залпового вогню HIMARS, та виконувати ще низку бойових завдань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До складу одного комплексу входить наземна станція управління на базі спеціально модифікованого прохідного мікроавтобуса, безпілотні літальні апарати та пускова установка. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-26 20:27:31