Україна і світ

Безпека та ментальне здоров’я: Зеленська назвала формулу післявоєнного відновлення України

Формула післявоєнного відновлення України складається з трьох основних аспектів. Серед них – безпека, відбудова інфраструктури, а також фізичне та ментальне відновлення українців.

Про це під час виступу на другому саміті перших леді та джентльменів у Києві розповіла Олена Зеленська.

– Нашу формулу відновлення можна скласти з трьох основних частин. І перша з них найголовніша – безпека. Щоб припинили прилітати в мирні міста ракети та бомби. Тому що ми можемо відновлюватися безкінечне число разів, і знову будуть руйнування. В першу чергу, це закрите небо та спокій. Друге – це відбудова для того, щоб людям було куди повертатися. Відбудована інфраструктура, відбудовані лікарні, школи. І третій аспект – це фізичне та ментальне відновлення українців, – сказала перша леді України.


Зеленська зазначила, що для лікування душевних ран в Україні заснували національну програму психологічного відновлення.

– Дуже хочу, щоб вона запрацювала і ми показали нашу працюючу модель світові. Тому що, на жаль, у світі не стає менше кризових ситуацій, страшних подій, які впливають на людей. І зараз в України є шанс зробити так, щоб допомогти не тільки собі, а й всьому світові також, – сказала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зеленська додала, що додатковий важіль у цій формулі – швидкість. Перша леді наголосила:  Якщо ми не розпочнемо відновлення зараз, то потім буде пізно.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-23 20:29:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин