Україна і світ

Без закордонних мікросхем російська «Канонада» просто би не існувала

Андрій Рудик

Про це на брифінгу в Military Media Center наголосив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України старший лейтенант Андрій Рудик.

Він розповів про тотальну залежність від імпортних комплектуючих електроніки російської військової техніки, яка безпосередньо веде вогонь по українських містах та навів приклад техніки, яка створена для автоматизованого управління вогнем артилерії, — трофейну командно-спостережну машину 1В1003 комплексу засобів автоматизованого управління вогнем артилерії 1В198 «Канонада».

2023 02 09 11.53.25

— Електроніка даної техніки є прикладом тотальної залежності російського ВПК від іноземних комплектуючих, — сказав Андрій Рудик. — Достатньо розглянути обчислювальний блок ТЕЦА, в якому з власне російського лише корпус, а все начиння має іноземне походження. Фактично, якби не закордонні мікросхеми та плати, даний комплекс просто би не існував, а російським військовим доводилося б наводити вогонь артилерії як у Другу світову війну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Олег Мащенко

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-09 11:54:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин