Україна і світ

Без походів до сервісного центру: зареєструвати авто в Україні можна буде онлайн

В Україні тепер можна буде зареєструвати автомобіль онлайн. Це стосується замовлення номерних знаків та перереєстрації транспортного засобу.

Про зміну заявили у МВС – скористатися новими послугами можна через кабінет водія чи цифровий сервіс Дія. За допомогою сервісу подаватиметься електронна заявка, яка заповнюється автоматично – дані беруться із системи МВС.

Крім реєстрації авто, тепер його можна перереєструвати, і для цього не потрібна експертиза. У разі необхідної експертизи, її тепер можна замовити на зручний для клієнта час – власник авто отримає документ з оцінкою, який діятиме протягом 10 днів.

У МВС запевнили, що послуги й надалі будуть доступними у сервісних центрах у традиційному вигляді – це стосується тих центрів, які працюють в умовах війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці серпня до сервісу Дія повернули шеринг техпаспорту авто, а також можливість сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху. Ці послуги були доступними з початку 2022 року, але в умовах війни їх довелося відключити задля безпеки українців та їхніх особистих даних. Тепер знову можна ділитися документом на авто зі своїми близькими та розплачуватись за порушення у кілька кліків.

Ключи от авто
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-12 19:36:26