Львівський портал

БЕБ вилучило 4,7 млн євро у львівського постачальника продуктів для Міноборони

Детективи Бюро економічної безпеки у Київській області вилучили понад 4,7 млн євро необлікованої готівки у львівської компанії, яку підозрюють в ухиленні від сплати податків. Про це Львівському порталу повідомили у БЕБ.

За даними відомства, гроші перевозила бухгалтерка компанії в багажнику автомобіля, походження яких жінка не змогла пояснити. Цю спробу вивезти та приховати «чорну» касу правоохоронці викрили під час слідчих заходів.

Раніше було встановлено, що з 2022 по 2023 рік компанія поставила для Міноборони продукти на суму 14,5 млрд грн із ПДВ. При цьому її службові особи документально оформили ряд безтоварних операцій з придбання та постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності.

За допомогою підміни номенклатури й завищення вартості товарів компанія безпідставно сформувала витрати на податковий кредит з ПДВ. Це дозволило ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах. Збитки, завдані бюджету, підтверджується висновком аналітичних матеріалів БЕБ.

Під час обшуків у приміщеннях групи компаній та за місцями проживання фігурантів вилучили документи й чорнову бухгалтерію.

БЕБ не повідомляє, про яку саме фірму йде мова, але підтверджує, що нещодавно провели обшуки на її території

«Не зважаючи на те, що обшуки проводились з дотриманням всіх норм чинного законодавства та жодним чином не перешкоджали законній діяльності підприємства, його представники заявили про нібито тиск з боку БЕБ», – йдеться у повідомленні.

За даними «Главкома», 6 серпня у компанії «Міт Пром» заявили, що, дії БЕБ призвели до блокування процесу відвантаження продуктів харчування на потреби армії. Компанія зазначила, що вважає дії Бюро спробою залякування та тиском на бізнес

«Увесь цей час, компанія обґрунтовано спростовувала безпідставні підозри БЕБ у нібито ухиленні від сплати податку на додану вартість, надаючи представникам слідства відповідні пояснення та документальні підтвердження», – стверджується у заяві.

Компанія «Міт Пром» звернулася до Міністерства оборони, Державного оператора тилу та оборонного комітету Верховної Ради з проханням відреагувати на ситуацію.

Як повідомляє ZAXID.NET, ТОВ «Міт Пром» підписало із Державним оператором тилу низку договорів на харчування військових на загальну суму 3,4 млрд гривень.

Власницею фірми є Ольга Михайлова. Правонаступником підприємства є «Укр Агро Міт» у Рава-Руській, яким володіє Ігор Кремінець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-09 13:32:59