Україна і світ

Бахмут штурмують щодня: як ЗСУ вдається тримати оборону міста


Бахмут штурмують щодня: як ЗСУ вдається тримати оборону міста

 

Донеччина залишається найгарячішою ділянкою фронту, адже росіяни не припиняють спроб атакувати. На Новопавлівському напрямку артилерійські та мінометні обстріли зафіксовано поблизу семи населених пунктів. Ще з п’ять міст опинились під вогнем на Авдіївському напрямку. Найгарячішим залишається напрямок Бахмутський.

Тут під ворожі обстріли потрапили понад два десятки населених пунктів. Зокрема і сам Бахмут. Окупанти нині просто стирають це місто з лиця землі, перетворюючи його на другий Маріуполь. Утім наші захисники тримають рубежі міста. На східних околицях міста тут тривають танкові бої.

Одними з тих хто сьогодні боронить Бахмут – є бійці 24 бригади. Початок повномасштабного вторгнення вони зустріли на Луганщині. Згодом відбивали атаки на українські міста на Півдні. Нині в арсеналі цих танкістів є чимало російської техніки, яку вони здобули у запеклих боях.

Ще кілька місяців тому, бійці 24 королівської бригади відбивали від танкового наступу окупанта населені пункти на південних рубежах. Тепер на одному із завойованих у цьому бою танків хлопці боронять позиції на Східному фронті.

– Ми беремо техніку РФ як трофей, на заводі її лагодять і передають на фронт. Від тоді як ми танк отримали, то й воюємо на ньому. Якщо ворог прийшов з мечем до тебе до хати – він від того меча і помре. От так само і в нас. Ворог прийшов до нас з тим танком – він від цього танка і помирає – Матвій, військовослужбовець ЗСУ

Окрім трофейної зброї, на Херсонщині наші герої врятували й чотирилапу подругу – собаку Алісу, яку рашисти жорстоко кинули на свавілля.

– Собака була під завалами. І ми її забрали. Перше познайомилися з нею, пішли до машини, відкрили двері, та вона одразу забігла в машину. Так по сьогоднішній день з нами катається – Володимир, військовослужбовець ЗСУ.

Гордість бере, усвідомлюючи, що такі прекрасні люди борються за свободу України й так міцно тримають оборону Бахмута. І ціну за цю свободу уособлює і саме місто.

Сьогодні Бахмут не впізнати. Одна з центральних вулиць Бахмута фактично зрівняна з землею, немає жодного вцілілого будинку, повсюди розриви від російських снарядів та доносяться звуки вибухів. Загалом ситуація в центральній частині міста доволі символічна, адже це яскраво демонструє, якою ціною українцям дається незалежність.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-11 15:56:30