Львівський портал

Батько голови ЛОДА купив кам’яницю в самому центрі Львова

Триповерхову пам’ятку архітектури в центрі Львова на проспекті Шевченка, 9 купила за 85 млн грн фірма Зіновія Козицького, який є батьком чинного голови Львівської ОДА. Про це йдеться на Prozorro.Sale.

Йдеться про триповерхову нежитлову будівлю, в якій раніше діяв Інститут банківської справи. Це пам’ятка архітектури місцевого значення площею 1382,1 м кв.

Її на продаж виставив Фонд держмайна. Сам цегляний будинок є у задовільному технічному стані і його оцінили лише в 11,77 млн грн.

На аукціон, який відбувся 19 січня, подались семеро учасників, і вже в першому раунді торгів найвища ставка сягнула 85 млн грн. Протягом наступних раундів уже ніхто не підвищив свою ставку.

Znimok ekrana 2024 01 19 140719

Переможцем аукціону стало ТзОВ «Айкю Холдинг», яке й запропонувало за пам’ятку 85 млн грн. Найближчим часом сторони мають підписати договір купівлі-продажу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, засновником фірми є Зіновій Козицький – бізнесмен та батько чинного голови Львівської ОДА Максима Козицького.

Підприємство зареєстроване у будинку, який тепер і придбало. Займається дослідженнями й розробками у сфері суспільних та гуманітарних наук.

Як відомо, Зіновій Козицький володіє групою компаній «Західнадрасервіс» – найбільшої приватної газовидобувної компанії на заході України. Підприємець увійшов до сотні найбагатших українців 2020 року за версією журналу Forbes.

321 900x682 1

Крім того, у Зіновія Козицького є ще й будівельний бізнес. Так, пов’язані з ним фірми зводять офісний центр на вул. Шота Руставелі у Львові, відпочинковий комплекс біля Східниці.

Наприкінці 2022 року підприємство Зіновія Козицького купило право на видобуток бурштину на Рівненщині, рік перед тим – газове родовище біля Дрогобича і занедбаний завод у Дашаві.

2227 1

Зазначимо, будинок на проспекті Свободи, 9 збудували у 1849 році у стилі класицизму. Сучасний вид будівля отримала після перебудови 1888 році за проєктом архітектора Й. Кшижановського під жіночу гімназію.

Гімназія імені королеви Ядвіґи діяла тут до 1934 року. Донедавна у триповерховій кам’яниці знаходився Інститут банківської справи. Пам’ятка архітектури місцевого значення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-19 14:13:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин