Україна і світ

Байден сьогодні обговорить з лідерами G7, НАТО та ЄС подальшу підтримку України – Bloomberg

Президент США Джо Байден планує 8 вересня провести переговори з союзниками, включно з лідерами країн G7, НАТО та ЄС, для обговорення подальшої допомоги Україні, пише Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.

Американський лідер відновлює відеоформат переговорів, який використовували у перші місяці війни.

– Байден прагне зберегти єдність у підтримці України. Його розмова з іншими лідерами припадає на тиждень, коли Велика Британія привела до присяги нового лідера Ліз Трасс, яка позиціонує себе як яструб у протистоянні з Росією, – сказав один із співрозмовників.

За його словами, переговори відбудуться перед тим, як президент Росії Володимир Путін зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном уперше з моменту початку війни у ​​лютому – на полях саміту Шанхайської організації співробітництва, що відбудеться 15-16 вересня в Узбекистані.

Раніше у Білому домі сказали, що президент США Джо Байден ухвалив остаточне рішення не визнавати Росію державою-спонсором тероризму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пояснили, що це може призвести до затримки експорту продовольства та поставити під загрозу угоди щодо перевезення товарів через Чорне море.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-08 12:40:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин