Україна і світ

Багато факторів: Зеленський пояснив, від чого залежать терміни завершення війни

Президент Володимир Зеленський розповів, що терміни завершення повномасштабної війни в Україні залежать від багатьох факторів.

Про це він поінформував під час спілкування зі студентами та професорсько-викладацьким складом Єльського університету. Таким чином глава держави відповів на запитання, коли та як має закінчитися війна – на полі бою чи за дипломатичним столом.

Зеленський зазначив, що українці мають мотивацію захищати свою країну.

– Закінчити війну в реальності складно. Це залежить від багатьох факторів. Ми показали свою стійкість, наш народ. І ми продовжуємо… Ми мотивовані тим, що у нас є, ми це і захищаємо… Ми йдемо до цілі. І ціль буде – буде перемога, я впевнений, – заявив він.

Водночас Зеленський наголосив, що терміни цієї перемоги у війні дуже залежать від підтримки країн-партнерів. У зв’язку з цим він подякував США за лідерську позицію в цьому питанні.

За словами Зеленського, ще одним важливим фактором є відсутність втомленості від війни у світової спільноти. В цьому контексті президент подякував журналістам, які не дають забути про ситуацію в Україні, і це впливає на рішення щодо підтримки нашої держави. Глава держави уточнив, що ця допомога “має бути потужна”.

Також це залежить від суспільства РФ. А для цього потрібно діяти потужно, разом санкційно на Росію. І тоді їхнє суспільство буде розуміти, що вони також несуть відповідальність за їхній політичний вибір, вибір їхнього лідера, який несе терор у нашу державу, – пояснив президент.

Він уточнив, що всі перелічені фактори, які впливають на терміни закінчення війни, об’єднує один принцип: бажання.

– Коли усі ми будемо бажати закінчити цю війну перемогою, ця війна закінчиться якомога швидше. Все залежить від нашої внутрішньої мотивації… Тож спільне бажання. Ось від чого це залежить, – повідомив Зеленський.

За його словами, всі мають зрозуміти, що українці зараз захищають демократичні цінності Європи, США, та інших народів від Азії до Африки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-29 17:45:25