Україна і світ

Бачу надію: міністр оборони Польщі зберігає оптимізм щодо поставок Leopard в Україну

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що він зберігає оптимізм у питанні досягненні угоди союзниками щодо поставок танків Leopard в Україну, хоча рішення ще не ухвалено.

— Я бачу надію, тому що міністри 15 країн зустрілися сьогодні в кулуарах сьогоднішньої конференції та говорили про це, — сказав Блащак журналістам на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Блащик зазначив, що поділяє українську точку зору у питанні відправки танків, щоб протистояти агресії РФ.

— Україну треба підтримати, надавши їй хоча б бригаду танків, а може й більше. Тому ця коаліція держав необхідна для реальної підтримки України в цій ситуації, в якій вона опинилася. Я переконаний, що вона буде успішною, як і з питанням про передачу Україні систем Patriot, – сказав Блащак.

На запитання, чи передасть Польща танки Leopard німецького виробництва, якими вона володіє, навіть якщо Берлін не погодиться, Блащак сказав, що незабаром підніме це питання під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

За словами глави польського оборонного відомства, під час зустрічі на авіабазі міністри також обговорили загрозу імперської діяльності Росії в Європі і про можливий черговий напад на Україну.

— Тому Київ потрібно підтримати, щоб Україна могла протистояти цій агресії, – сказав він.

Під час виступу на зустрічі в Німеччині Блащак повідомив, що заявив, що Польща надасть Україні додаткові бойові машини піхоти та танки Т-72.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що Німеччина дозволить іншим країнам відправити свої бойові танки Leopard 2 в Україну. На його думку, Берлін оголосить про своє рішення “в найближчі дні”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 22:04:56