Україна і світ

Авто з Дугіною могли підірвати, щоб відволікти увагу від невдач у Криму – аналітик

Російські спецслужби могли організувати підрив автомобіля із дочкою Олександра Дугіна, щоб відволікти увагу від своїх невдач у Криму.

Про це в ефірі Радіо НВ заявив виконавчий директор Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський.

– Зараз мало подробиць, але, мені здається, що це прагнення спецслужб Росії перемкнути увагу зі свої поразок на цей терористичний акт. Це акт залякування, але кого і для чого – питання залишається відкритим. Неодноразово російські спецслужби робили так звані операції під чужим прапором. Тобто, вчиняючи акти насильства і терору, робили вигляд, що це вчинив хтось інший. Я не виключаю, що цей випадок спробують повісити на українські, американські чи британські спецслужби, – сказав він.

До того ж, спекулючи на темі цього терористичного акту, у країні-агресорі спробують мобілізіувати палких прихильників “русского міра” для участі у війні проти України.

Бурковський нагадав, як у 1999 році ФСБ підірвали будинки у Волгодонську, Москві та Буйнакську, щоб створити привід для “контртерористичної операції” у Чечні.

– Так і зараз це може бути використано як один з елементів для інформаційної підготовки якихось жорстких дій проти України, – додав Петро Бурковський.

У ніч на 21 серпня стало відомо, що під Москвою було підірвано джип із Дар’єю Дугіною – дочкою російського філософа та ідеолога рашизму Олександра Дугіна.

Від авто майже нічого не залишилось, 29-річна журналістка та політологиня загинула на місці.

Після загибелі доньки Дар’ї ідеолог рашизму Олександр Дугін потрапив до лікарні. Попередньо, він мав їхати з нею в одному автомобілі, проте в останній момент нібито сів в іншу машину.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Російський політолог Сергій Марков повідомив, що Дугіна госпіталузували після того, як він побував на місці загибелі доньки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-21 20:59:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин