Україна і світ

Австралія направить Україні бронетранспортери Bushmaster

Австралія передасть Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster і направить до Великої Британії до 70 інструкторів для навчання українських військових.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

«До 70 військовослужбовців Сил Оборони Австралії буде направлено до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії для підтримки операції Interflex – великої навчальної операції зі Збройними Силами України під керівництвом Великої Британії», – йдеться в повідомленні.

Оголошення про тренувальну місію стало останнім оновленням у безперервній допомозі уряду Україні, яка також включала додаткові 30 захищених транспортних засобів Bushmaster. Таким чином, загальна кількість наданих Bushmaster досягла 90.

«Австралійці приєднаються до особового складу з Нової Зеландії, Канади та різних європейських країн, які вже допомагають створити додатковий потенціал Збройних Сил України. Ніхто з особового складу Сил Оборони Австралії не в’їжджатиме в Україну», – наголосили у відомстві.

Віцепрем’єр-міністр – міністр оборони Австралії Шановний Річард Марлес заявив, що військова допомога є центральною частиною підтримки Австралії.

«Наші солдати братимуть участь у великій навчальній програмі у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби проти необґрунтованої та незаконної агресії росії», – сказав він.

З моменту прибуття Bushmaster активно використовувалися ЗСУ, на прохання щодо збільшення кількості яких звернулися Президент України, Міністр оборони України та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії.

Зазначається, що Австралія надала Україні близько 655 мільйонів доларів підтримки, зокрема 475 мільйонів доларів військової допомоги.

Прем’єр-міністр Австралії Високоповажний Ентоні Албаніз заявив, що Австралія продовжуватиме відстоювати свободу та демократію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Австралія є одноголосна у своїй двопартійній підтримці України та засудженні президента путіна», — наголосив він і додав, що «хоробрий народ України захищає міжнародне право, правила і норми».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-27 10:49:22