Україна і світ

Австралійський магнат заснував фонд на $25 млрд для відбудови України

В Австралії мільярдер, магнат гірничовидобувної галузі Ендрю Форрест заснував інвестиційний фонд на $25 млрд, щоб допомогти у відбудові України після війни.

Сам мільярдер і його дружина виділили у фонд Зелений розвиток України $500 млн. Кошти планують інвестувати в первинну інфраструктуру, таку як енергетичні та телекомунікаційні мережі.

Фонд заявив, що співпрацює з Ларрі Фінком, головою інвестиційного гіганта BlackRock, і сподівається отримати підтримку державних інвестиційних фондів та інших професійних інвесторів.

Ендрю  Форрест, який сам накопичив капітал на видобутку залізної руди, хоче сфокусуватися на відновлюваній енергетиці. За його словами, президент Володимир Зеленський вбачає у проєкті шанс повністю замінити старі вугільні та атомні станції новою зеленою енергією.

До слова, сам мільярдер заробив свої статки під час буму гірничої промисловості в Австралії. Він є засновником і виконавчим головою залізорудного гіганта Fortescue Metals.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Останніми роками Форрест звернув увагу на екологічні технології, започаткував ініціативи з декарбонізації своїх гірничодобувних комплексів і виробництва зеленого водню.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-18 16:33:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин